Mechanical engineer • Vicoma Skip to content

Mechanical engineer

Als Mechanical Engineer bij Vicoma werk je aan aansprekende en ingewikkelde projecten binnen de industrie. Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwerp van verschillende installaties en schakelt met andere disciplines en de opdrachtgever. Voor deze uitdagende functie is kennis van werktuigbouwkunde essentieel.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Jordy Paijmans en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Andere vraag?
Neem direct contact op

Mechanical engineering bij Vicoma

Taken en verantwoordelijkheden

Als Mechanical Engineer werk je aan het ontwerp van verschillende installaties. We vinden het daarom belangrijk dat je kennis hebt van de meest voorkomende werktuigbouwkundige zaken. Voor het ontwerpen van installaties in de zware machinebouw is het ook van belang dat je kennis hebt van staalbouwkundige zaken. In de praktijk ben je onder andere bezig met het vervaardigen van ontwerptekeningen, het maken van berekeningen ter ondersteuning van het ontwerp, opdrachtbesprekingen bij de klant en meetwerkzaamheden. Ook zal je helpen met het maken van urenbegrotingen met betrekking tot jouw eigen werkzaamheden.

Samenwerken met collega’s en opdrachtgevers

Bij Vicoma werk je als Mechanical Engineer nauw samen met collega’s en opdrachtgevers om de beste resultaten te bereiken. Je schakelt regelmatig met andere disciplines binnen het bedrijf, zoals elektrotechniek en proces engineering, om tot een optimaal ontwerp te komen. Ook werk je nauw samen met opdrachtgevers om hun wensen en eisen in kaart te brengen en deze te vertalen naar technische oplossingen. Goede communicatie en samenwerking zijn hierbij essentieel. Je bent daarom als Mechanical Engineer mede verantwoordelijk de voortgang en kwaliteit van het project. Samenwerking met collega’s en de klant is een belangrijke pijler in je werk bij Vicoma.

Mechanical engineer & Vicoma

Je werkt als Mechanical Engineer bij Vicoma aan uitdagende projecten in de industrie. Als multidisciplinair ingenieursbureau biedt Vicoma een breed scala aan diensten, van conceptontwerp tot detailengineering en constructiemanagement. Als onderdeel van een team van experts werk je nauw samen met opdrachtgevers en andere disciplines, zoals electrical engineers en procesengineers, om tot de beste oplossingen te komen. Bij Vicoma is er volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen en je kennis te verbreden. Van interne trainingen en opleidingen tot extern bij klanten en partners. Als Mechanical Engineer bij Vicoma krijg je alle mogelijkheden om je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Onze vacatures voor een Mechanical engineer

Alle vacatures van Vicoma zien?

Alle vacatures

Veelgestelde vragen over een Mechanical engineer

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen, 22 vakantiedagen en 13 adv dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Om als Mechanical engineer bij Vicoma te werken heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig en een opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde (WTB).

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride. Je kan bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werken. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Gerelateerde projecten aan

Mechanical engineer

Alle projecten
afrikahaven
Afrikahaven: grootschalig distributiecentrum
abbott vascular
Abbott Vascular: duurzaam distributiecentrum in Heerlen
vrachtwagen laadcentrum
Goodman vraagt Archicom om ontwerp voor uitbreiding portfolio
KCA
Kleinschalige logistiek op De Nieuwe Liede voor KCA
verdeelstation-merwedehaven-archicom
Verdeelstation 50/13 KV Merwedehaven

Bekijk ook onze andere 6 markten