Structural engineer • Vicoma Skip to content

Structural engineer

Als Structural Engineer bij Vicoma draag jij de (mede) verantwoordelijkheid voor constructieve projecten. Met jouw expertise werk je aan de constructieve uitwerking van projecten voor opdrachtgevers binnen de industrie.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Jordy Paijmans en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Andere vraag?
Neem direct contact op

Structural engineering bij Vicoma

Bij Vicoma zijn onze Structural Engineers gespecialiseerd in het bieden van innovatieve en praktische oplossingen voor de constructieve uitwerking van projecten. Onze Senior Structural Engineers hebben ruime ervaring op het gebied van structural engineering en werken nauw samen met modelleurs, designers en constructeurs om complexe staal- en betonconstructies te ontwerpen en te realiseren. Ons team van professionals is betrokken bij het gehele proces, vanaf het inventariseren en adviseren over de scope van het project tot aan het realiseren van de gewenste resultaten.

Taken en verantwoordelijkheden

Als Structural Engineer bij Vicoma ontwerp je complexe staal- en betonconstructies en ben je verantwoordelijk voor het opstellen, beoordelen en controleren van rapportages, berekeningen en tekeningen. Ook begeleid je constructeurs en modelleurs en fungeer je intern als vraagbaak op constructief gebied. Daarnaast voer je vaktechnische controles uit op de bouwplaats.

Naast je werkzaamheden binnen projecten, ben je als Senior Engineer betrokken bij aanvragen en offertes. Je draagt mede verantwoordelijkheid voor het engineeringsbudget en de planning. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat Vicoma waarmaakt wat ze beloven.

Samenwerken met collega’s en opdrachtgevers

Samenwerken met collega’s en opdrachtgevers is cruciaal voor het succesvol uitvoeren van projecten. Bij Vicoma geloven we dan ook in een open en transparante communicatie, zowel intern als extern. Door nauw samen te werken met collega’s en opdrachtgevers zorgen we ervoor dat we de juiste informatie hebben en kunnen we projecten op een efficiënte en effectieve manier uitvoeren. Hierbij houden we altijd rekening met de wensen en eisen van de opdrachtgever en zorgen we ervoor dat we gezamenlijk het beste resultaat behalen.

Structural engineer & Vicoma

Vicoma is een onafhankelijk en multidisciplinair consultancy en ingenieursbureau dat zich richt op ontwerp, advies en realisatie van projecten binnen verschillende markten in de industrie. Bij Vicoma krijg je de mogelijkheid om je expertise verder te ontwikkelen en jezelf te blijven uitdagen. Daarnaast krijg je bij Vicoma veel vrijheid en verantwoordelijkheid binnen je functie.

Onze vacatures voor een Structural engineer

Alle vacatures van Vicoma zien?

Alle vacatures

Veelgestelde vragen over een Structural engineer

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen, 22 vakantiedagen en 13 adv dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Om als Structural Engineer bij Vicoma te werken heb je minimaal HBO werk- en denkniveau nodig. En een opleiding in de richting van Bouwkunde of Civiele Techniek, WTB, eventueel aangevuld met een diploma HTI beton en/of staal.

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride. Je kan bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werken. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Gerelateerde projecten aan

Structural engineer

Alle projecten
afrikahaven
Afrikahaven: grootschalig distributiecentrum
abbott vascular
Abbott Vascular: duurzaam distributiecentrum in Heerlen
vrachtwagen laadcentrum
Goodman vraagt Archicom om ontwerp voor uitbreiding portfolio
KCA
Kleinschalige logistiek op De Nieuwe Liede voor KCA
verdeelstation-merwedehaven-archicom
Verdeelstation 50/13 KV Merwedehaven

Bekijk ook onze andere 6 markten