Abbott Vascular: duurzaam distributiecentrum in Heerlen Skip to content

Abbott Vascular: duurzaam distributiecentrum in Heerlen

Meer weten over dit project?

Anthony Verhoeven en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Anthony

Anthony Verhoeven

Senior Architect – Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Archicom (overgenomen door Vicoma) ontwikkelde een duurzaam distributiecentrum voor Abbott Vascular in Heerlen voor de internationale levering van vasculaire producten. Stents en andere producten die medici gebruiken voor de behandeling van vaataandoeningen levert Abbott Vascular vanuit deze vestiging. Deze producten gaan onder andere naar ziekenhuizen in Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië.

Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise uit de onderstaande referentie blijft daardoor beschikbaar bij Vicoma.

Nieuwbouw Abbott Vascular: toekomstige groei en efficiencyslag

Er is bewust gekozen voor business Park Trilandis vanwege de gunstige ligging voor distributie naar de omringende Europese landen. Maar ook vanwege de aanwezigheid van grote pakket ‘hubs’ in de nabije omgeving en het groeiende ‘medische karakter’ van de omgeving Zuid-Limburg. Abbott heeft gekozen voor nieuwbouw voor het opvangen van de toekomstige groei en het behalen van een efficiencyslag door het samenvoegen van de twee locaties in één gebouw.

Duurzaam ontwerp

Abbott was oorspronkelijk gevestigd in Ulestraten (bij Maastricht). Bij de bouw van het nieuwe gebouw in Heerlen is er rekening gehouden met het milieu. Daarom zijn er drievoudig geïsoleerde ramen, vloerverwarming, een energiebesparend ventilatiesysteem en de verlichting bestaat uitsluitend uit LED lampen. Om de impact van verpakkingsmaterialen en transport zo veel mogelijk te beperken is Abbott continu bezig met het optimaliseren van de logistieke processen. Deze initiatieven passen Abbott’s wereldwijde betrokkenheid om het milieu te beschermen.

Het distributiecentrum heeft een totale grootte van 5.300 m². Bestaande uit 4.600 m² magazijnoppervlakte en 3 kantoorlagen met een totale oppervlakte van 1.350 m². Tevens zijn in het magazijn en de expeditieruimte nog een tweetal mezzaninevloeren aangebracht, welke het bruikbaar vloeroppervlak met nog eens 1.000 m² vergroten. Ook is de hele hal voorzien van vloerverwarming voor een prettig en productief werkklimaat.

Het pand is op duurzame wijze ontworpen waarbij verschillende beproefde technieken, zoals vloerverwarming en triple glassing, zijn toegepast. Deze technieken zorgen voor extreem lage operationele kosten. Daarnaast is de logistieke detailinrichting van het nieuwe pand ontwikkeld door de logistieke consultants van Archicom.

Over Abbott Vascular

Samen met de vestiging in Heerlen houden circa 500 werknemers zich bezig met de opslag en distributie van Abbott’s medische producten vanuit Nederland naar 175 landen. Nederland is hiermee het Europese logistieke hart van Abbott. Dit internationale healthcare bedrijf met hoofdkantoor in Chicago is sinds 1952 actief in ons land. En is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste healthcare bedrijven in Nederland, met tien vestigingen en ruim 2100 werknemers.

abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbott
abbottabbottabbottabbottabbottabbottabbottabbottabbottabbottabbott

Gerelateerde projecten

Alle projecten
afrikahaven
Afrikahaven: grootschalig distributiecentrum
vrachtwagen laadcentrum
Goodman vraagt Archicom om ontwerp voor uitbreiding portfolio
KCA
Kleinschalige logistiek op De Nieuwe Liede voor KCA
verdeelstation-merwedehaven-archicom
Verdeelstation 50/13 KV Merwedehaven