Afrikahaven: grootschalig distributiecentrum • Vicoma Skip to content

Afrikahaven: grootschalig distributiecentrum

Meer weten over dit project?

Anthony Verhoeven en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Anthony

Anthony Verhoeven

Senior Architect – Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Bedrijventerrein Atlaspark biedt een unieke en optimale combinatie van zee-, lucht-, spoor- en wegtransport. Ook voor het nieuwe grootschalige distributiecentrum Afrikahaven. Het is namelijk een toplocatie voor distributiebedrijven, logistieke dienstverleners en industrie. Atlaspark is gelegen in de Haven Amsterdam op slechts 15 km afstand van Schiphol en uitstekend ontsloten via de N202 en de A5 (Westelijke Randweg). Dit zal in de toekomst verder verbeteren door de aanleg van de Tweede Coentunnel die de A10 met het knooppunt Raasdorp A5/A9 verbindt.

Vicoma heeft alle medewerkers en activiteiten van Archicom en Advin Bouwkunde overgenomen. De expertise uit de onderstaande referentie blijft daardoor beschikbaar bij Vicoma.

Grootschalig distributiecentrum Afrikahaven op Atlaspark

Op het bedrijventerrein Atlaspark te Amsterdam is een grootschalig distributiecentrum gerealiseerd. Dit distributiecentrum, Afrikahaven, omvat in totaal 105.000 m² aan distributieloodsen. Atlaspark is een nieuw en modern bedrijventerrein met een uitstekende bereikbaarheid, op dit moment via de Westrandweg richting rijksweg A10. Schiphol bevindt zich op 20 minuten rijafstand en in de toekomst is dit 10 minuten met de nieuwe ontsluiting richting rijksweg A5. Tevens bevindt zich in de nabijheid de Ceres-pentagon containerterminal (short-sea en deep-sea), met een ruime empty-depot faciliteit. Tenslotte beschikt het gebied over goede spoor en binnenvaart faciliteiten.

Het uitvoeringsniveau van Distributiecentrum Afrikahaven staat op een hoog peil. Zowel de toegepaste materialen als het voorzieningenniveau voldoen ruimschoots aan de hoogwaardige eisen van deze tijd. Er is ruim aandacht besteed aan verantwoord energieverbruik, toegespitst op het reduceren van energielasten en periodieke verbruikskosten.

Bedrijfsruimten bieden flexibiliteit

De bedrijfsruimten van Afrikahaven zijn door hun stramien geschikt voor zowel brede als smalle gangen toepassingen. Ook zijn de ruimten voorzien van betonvloeren met een vloerbelasting 4.000 kg/m² en een puntbelasting van 7.200 kg. Er is een volledig gecertificeerde Esfr-Sprinklerinstallatie waaronder maximaal tot 10,7 m mag worden gestapeld. Daarnaast zijn de kantoren uitgerust voor optimaal gebruik. Met een ruime entree, centrale verwarming d.m.v. radiatoren (ruimte temp. 21 ºC) en koeling d.m.v. split-units. Het systeemplafond is voorzien van beeldscherm vriendelijke armaturen (500 lux)

Buitenterrein

Naast de asfalt verharding worden de percelen voorzien van afsluitbare toegangspoortennen benodigde hekwerken. Natuurlijk zijn er gescheiden parkeerplaatsen voor personenauto’s en voldoende opstelplaatsen voor trailers.

afrikahaven
afrikahaven
afrikahaven
afrikahaven
afrikahaven
afrikahaven
afrikahaven
afrikahaven
afrikahavenafrikahavenafrikahavenafrikahavenafrikahavenafrikahavenafrikahaven

Gerelateerde projecten

Alle projecten
abbott vascular
Abbott Vascular: duurzaam distributiecentrum in Heerlen
vrachtwagen laadcentrum
Goodman vraagt Archicom om ontwerp voor uitbreiding portfolio
KCA
Kleinschalige logistiek op De Nieuwe Liede voor KCA
verdeelstation-merwedehaven-archicom
Verdeelstation 50/13 KV Merwedehaven