Vicoma ontzorgt Gunvor op weg naar de grote Turn Around 2020 • Vicoma Skip to content

Vicoma ontzorgt Gunvor op weg naar de grote Turn Around 2020

Meer weten over dit project?

Arjan Bekooy en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Arjan Bekooy

Arjan Bekooy

Project Manager / Procurement Engineer – Rotterdam

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

In november 2018 is Vicoma door Gunvor Energy Rotterdam benaderd voor de engineering van een aantal projecten die te maken hebben met de Turn Around in 2020. Hiervoor waren ze op zoek naar een partij voor het uitvoeren van de FEED en Detail Engineering op het gebied van Process, Piping, Mechanical, CSA en E&I. Daarnaast is de vraag bij Vicoma neergelegd of we ook ondersteuning konden bieden bij de inkoop, inspectie en expediting.

Project: in anderhalf jaar klaar voor de grote turn around

Om alles binnen het krappe tijdsbestek van anderhalf jaar gereed te hebben voor de turn around in 2020 was best een uitdaging. Binnen deze tijd moesten onze engineers namelijk de FEED, Detail Engineering, inkoop, fabricage van de benodigde piping, Long Lead Items en Tag items voor elkaar zien te krijgen. Dit vraagt om inzet, betrokkenheid en flexibiliteit van onze engineers en de klant. Korte communicatielijnen zijn hierbij essentieel. Ook is een goede planning nodig die nauwgezet gevolgd moet worden. Om op schema te blijven zijn er daarom werkzaamheden naar voren gehaald, zoals het installeren van pijpen in de pijpenbrug en het vernieuwen van twee opslagtanks voor Kerosine. Zo konden we de werkzaamheden tijdens de Turn Around zoveel mogelijk beperken.

Vicoma’s rol: van engineering tot aan inkoop

De tijdsdruk zorgde voor de nodige uitdagingen, maar die zijn we niet uit de weg gegaan. Vicoma is voor dit project gestart met de FEED en het maken van de specificaties van de Long Lead items. Deze hebben een lange levertijd en moesten als eerste besteld worden zodat deze op tijd geleverd konden worden. Het ging hierbij om equipment zoals tanks, vaten, kolommen, warmtewisselaars en pompen. Na de goedkeur van de FEED en de specificaties van de Long Lead items heeft Vicoma zorg gedragen voor het inkooptraject – aanvragen, evaluaties en bestellingen – van deze equipment. Ook hebben onze engineers de inspectie en expediting hiervoor gecoördineerd en uitgevoerd. Voor de officiële inspecties hebben we samengewerkt met gecertificeerde inspecteurs van 3P Quality Services, een onafhankelijk inspectiebureau. Ondertussen zijn we door gegaan met de Detail Engineering en het verzorgen van de specificaties van de Tagged items. Ook deze equipment heeft Vicoma aangevraagd, geëvalueerd en besteld.

Resultaat: een goede planning en samenwerking geeft vertrouwen

Door een goede planning, flexibele instelling en prettige samenwerking tussen Gunvor, de leveranciers en Vicoma is alle equipment en engineering op tijd geleverd. We kunnen dus tevreden terugkijken op het resultaat tot nu toe. Het komt nu alleen nog aan op het goed uitvoeren van de Turn Around. Hoewel het coronavirus nu zorgt voor vertraging hebben we er vertrouwen in dat ook de uitvoer het gewenste resultaat zal opleveren voor onze klant Gunvor. Aan de betrokkenheid van alle medewerkers zal het in ieder geval niet liggen.

Gerelateerde projecten

Alle projecten
herberekening gasbol
Herberekening toont aan: Veiligheid gasbollen gewaarborgd