Tankopslagbedrijf klaar voor toekomst met vernieuwde terminal Skip to content

Tankopslagbedrijf klaar voor toekomst met vernieuwde terminal

Meer weten over dit project?

Peter de Jonge en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Peter De Jonge

Peter de Jonge

Manager Mechanical – Rotterdam

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Voor het tankopslagbedrijf LBC Tank Terminals in de Botlek heeft Vicoma samen met LBC hun bestaande terminal verder ontwikkeld. Voor de terminal wordt een nieuwe steiger gebouwd, geschikt voor zee- en binnenvaart schepen. Vicoma heeft de steigeropbouw in detail ontworpen en de basis gelegd voor de nieuwe tankputten en de leiding- en koppelsystemen.

Het ontwerpen van tank terminals is voor de Rotterdamse vestiging van Vicoma bekend terrein. Er zijn immers al eerder terminals in het Rotterdamse havengebied verrezen waarbij Vicoma een leidende rol had. Met de bouw van deze toekomstige uitbreiding en modernisering van de bestaande LBC tank terminal neemt het tankopslagbedrijf een voorschot op de toekomst.

Op de vernieuwde tank terminal worden bestaande en nieuwe tankputten door middel van een flexibel netwerk van leidingen aan elkaar en naar de diverse verladingpunten gekoppeld. Dit flexibele systeem stelt LBC in staat om aan elke toekomstige klantwens te kunnen voldoen. Ongeacht het product dat in hun tanks wordt opgeslagen. De eerste nieuwe tankputten en de nieuwe steiger zijn begin 2017 bedrijfsgereed opgeleverd.

Gerelateerde projecten

Alle projecten