Vicoma bouwt mee aan revolutionair bioscience-project Skip to content

Vicoma bouwt mee aan revolutionair bioscience-project

Meer weten over dit project?

Aart den Dunnen en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Aart Den Dunen

Aart den Dunnen

Manager Operations
Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

In het Britse Northwich (in het noordwesten) wordt gebouwd aan een ambitieus milieuproject: Renescience. Huisvuil is er de grondstof voor biomassa en biogas. Het principe is revolutionair: enzymen die ervoor zorgen dat de organische fractie wordt gescheiden van de vaste fractie.

Project: filteren van afval

Renescience wordt nu ook door VDL ETG Projects toegepast in de realisatie van een van de eerste verwerkingsinstallaties ter wereld. De enzymen die worden gebruikt zijn van natuurlijke oorsprong. Ze weten raad met verschillende soorten afval, zolang organische stoffen maar het grootste gedeelte uitmaken. Uiteindelijk is na behandeling en filteren de vaste fractie die overblijft zo schoon, dat er probleemloos – met conventionele technieken – plastics en metalen kunnen worden teruggewonnen. Het project is vooral door de grootte uitdagend: per uur moet 15 Ton waste kunnen worden verwerkt.

Vicoma’s rol: inzet van multidisciplinair team

In eerste instantie is Vicoma in de arm genomen voor met name de piping werkzaamheden. Uiteindelijk heeft een compleet multidisciplinair team van Vicoma aan dit project gewerkt, ook process– en structural engineering. Daarnaast heeft het machinebouw team de lay-out engineering van de gehele installatie verzorgd. Hierbij is de nieuwe equipment ingedeeld op de meest effectieve en praktische manier. Ook het specificeren van de benodigde equipment, ontwerp transportbanden en transportschroeven, uitbesteding, selectie van toeleveranciers, offerte beoordelingen, productie en afname begeleiding is door ons team verzorgd.

Resultaat: succesvolle verwerkingsinstallatie

De Renesience verwerkingsinstallatie is succesvol opgebouwd in het Verenigd Koninkrijk. Door de schone verwerking van het huisvuil en de omzetting tot biomassa en biogas draagt dit revolutionaire project bij aan een schoner milieu.

Gerelateerde projecten

Alle projecten
enecogen
Enecogen: permanente en veilige toegangswegen
hoogspanning
Hoogspanningsstations: Vicoma helpt netbeheerders met energietransitie
e-boiler
Realisatie van een E-boiler integreren in een bestaande installatie
Vattenfall
Zuidas Amsterdam: warmte- en koudelevering
Vicoma Wijster Attero plasticverwerking
Plasticverwerking Attero krijgt nieuwe impuls met bouw Aganfoils
Vicoma draagt aan bij verwezenlijken CO2-afvanginstallatie bij AVR
Vicoma draagt aan bij verwezenlijken CO2-afvanginstallatie bij AVR