Vicoma levert supervisie voor plant in Marokko • Vicoma Skip to content

Vicoma levert supervisie voor plant in Marokko

Meer weten over dit project?

Marinus Velthuis en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Marinus Velthuis

Marinus Velthuis

Project Manager – Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Het welslagen van een project komt vooral aan op de details in de uitvoering. Niet voor niets deed Sulzer daarom een beroep op Vicoma voor de supervisie bij een groot onderhoudsproject in Marokko. Met één van onze projectleiders aan het roer is de industriële productieplant weer “up and running”.

Project: groot onderhoud aan stoomturbine

Sulzer is een Zwitsers concern dat onder andere gespecialiseerd is in onderhoud van industriële installaties wereldwijd. Een van die projecten speelde in Marokko. Voor een grote fabriek met 6 stoomturbines stond groot onderhoud op de planning aan één van die turbines. Tegelijkertijd moesten er diverse bedrijfsprocessen verbeteren: een nieuw besturings- en controlesysteem inclusief actuatoren, nieuwe warme- en geluidsisolatie, vervangen van oliepompen en een nieuw turning gear system.

Vicoma’s rol: supervisie op alle werkzaamheden

De vraag was of Vicoma de supervisie kon verzorgen en kon bijspringen met een projectleider om het traject met Nederlandse en lokale (onder)aannemers te stroomlijnen. Dat kon en daarom heeft één van onze projectleiders de leiding gehad over het project en alle werkzaamheden met succes gecoördineerd.

Resultaat: fabriek weer volop in bedrijf

Na het afronden van de werkzaamheden is de fabriek weer in productie. Mede dankzij de projectleiding door Vicoma. We leveren regelmatig projectleiders en niet alleen in Nederland, maar ook in andere landen. Onze specialisten op dit gebied hebben een brede scope: van de complete verhuizing van een technische installatie naar een andere fabriekslocatie tot en met een project om de veiligheid bij productielijnen te vergroten.

Gerelateerde projecten

Alle projecten
enecogen
Enecogen: permanente en veilige toegangswegen
hoogspanning
Hoogspanningsstations: Vicoma helpt netbeheerders met energietransitie
e-boiler
Realisatie van een E-boiler integreren in een bestaande installatie
Vattenfall
Zuidas Amsterdam: warmte- en koudelevering
revolutionair Bioscience project
Vicoma bouwt mee aan revolutionair bioscience-project
Vicoma Wijster Attero plasticverwerking
Plasticverwerking Attero krijgt nieuwe impuls met bouw Aganfoils