Electron ETG: van end of life plastic naar Waterstof • Vicoma Skip to content

Electron ETG: van end of life plastic naar Waterstof

Meer weten over dit project?

Mark Bambacht en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Mark Bambacht

Mark Bambacht

Regional Director Rotterdam

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Electron ETG is door Hydrogen Utopia International (HUI) ingeschakeld voor de vervaardiging van een nieuwe skid. Hierbij speelt het pyrolyse proces een belangrijke rol en Electron beschikt over de benodigde specifieke pyrolyse kennis. Vanwege het tekort aan personele capaciteit heeft Electron Vicoma ingeschakeld voor de engineering van de installatie. Vicoma heeft daarom het basic design van dit project verzorgd en ook specifieke kennis geleverd over de installatie.

Over het project

Het project bestaat uit het vervaardigen van een nieuwe skid. Het doel is een installatie die End Of Life (EOL) plastic via een pyrolyse proces omzet naar diverse bruikbare stoffen. Dit kan bijvoorbeeld waterstof zijn. De pyrolyse-installatie zet dus kunststoffen die als afval zijn ingezameld om in gassen die hergebruikt kunnen worden. Het is een proces dat gebaseerd is op een reeds bestaand principe en dit zal verder geoptimaliseerd worden. Hiervoor is specifieke kennis over het pyrolyse proces nodig en hierover beschikt Electron. Vicoma vult dit aan door het uitvoeren van de engineering en specifieke kennis over de installatie.

Rol van Vicoma: feasibility studie en basic engineering

Vicoma heeft een feasibility studie gedaan. Hierbij wordt op een gestructureerde wijze gekeken naar de technische haalbaarheid en of het beoogde doel bereikt kan worden. Onze specialisten hebben de uitgangspunten vastgelegd door een PFD, PID, Heat & Mass Balance en procesomschrijving op te stellen. Op basis van deze gegevens is vervolgens het basic engineeringspakket gemaakt. De documenten zijn opgesteld door engineers van de afdelingen Piping, Process, Equipment, Instrumentatie, Elektro, Civil, Machinebouw en Projectmanagement. Het basic engineeringspakket is door zowel de klant als de eindklant beoordeeld.

Resultaat: klant tevreden over samenwerking Electron en Vicoma

De eindklant heeft een compleet basic engineeringspakket ontvangen en gebruikt dit pakket richting contractors en leveranciers. De benodigde equipment is inmiddels bij de gespecialiseerde leveranciers aangevraagd en de offertes zijn geëvalueerd. De klant is blij met de samenwerking tussen Electron en Vicoma. en in het vervolgtraject gaat Vicoma daarom ook een gedeelte van de detail engineering uitvoeren.

De klant zegt over de samenwerking: “Ik ben blij met de vooruitgang die Electron en haar onderaannemer voor het technisch ontwerp, Vicoma, hebben geboekt bij de ontwikkeling van dit nieuwe systeem voor het maken van syngas uit afvalgrondstoffen. We kijken nu uit naar de testfase en uiteindelijk de ontwikkeling van het systeem voor installatie op locatie.” Keith Riley, directeur van HUI

Gerelateerde projecten

Alle projecten
enecogen
Enecogen: permanente en veilige toegangswegen
hoogspanning
Hoogspanningsstations: Vicoma helpt netbeheerders met energietransitie
e-boiler
Realisatie van een E-boiler integreren in een bestaande installatie
Vattenfall
Zuidas Amsterdam: warmte- en koudelevering
revolutionair Bioscience project
Vicoma bouwt mee aan revolutionair bioscience-project
Vicoma Wijster Attero plasticverwerking
Plasticverwerking Attero krijgt nieuwe impuls met bouw Aganfoils
Vicoma draagt aan bij verwezenlijken CO2-afvanginstallatie bij AVR
Vicoma draagt aan bij verwezenlijken CO2-afvanginstallatie bij AVR