Lay-out engineering: vol is vol of toch niet? • Vicoma Skip to content

Lay-out engineering: vol is vol of toch niet?

Meer weten over dit project?

Aart den Dunnen en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Aart Den Dunen

Aart den Dunnen

Manager Operations
Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Wanneer er behoefte is aan capaciteitsvergroting kan in de meeste gevallen wel een plekje worden gevonden voor een uitbreiding. Toch komt iedere productielocatie ooit aan zijn limiet. Wat doe je dan: nieuwbouw of een re-design van de lay-out?

Van ‘patchwork’ lay-out naar een moderne productieomgeving

Vicoma krijgt regelmatig de vraag om, binnen een gesteld budget en tijd, een re-design van de lay-out van een fabriek te ontwikkelen. In veel gevallen kan in dezelfde ruimte een aanzienlijke productie uitbreiding worden gerealiseerd. Dit door optimalisatie in de productie en het efficiënter benutten van het totale volume. Hierbij is veel aandacht voor het stroomlijnen van productielijnen, transportbanden en een logische routing voor inkomende en uitgaande goederen. De engineers van Vicoma zijn met hun ervaring in staat om een ‘patchwork’ lay-out om te zetten in een moderne en efficiënte productieomgeving.

Vicoma’s rol: gefaseerde ombouw zonder dat productie stil ligt

Vaak zien we dat onze opdrachtgevers ook de wens hebben om de productiecontinuïteit tijdens de ombouw niet in gevaar te brengen. Dit kunnen we mogelijk maken door de ombouw in een aantal fases te realiseren. Hierdoor duurt het iets langer, maar hoeft de productie niet volledig stil gelegd te worden. Een groot voordeel, want het stilleggen van de productie kost veel geld. Inmiddels hebben we voor verschillende klanten succesvol een gefaseerde ombouw weten te realiseren en hebben we veel ervaring opgedaan.

Gerelateerde projecten

Alle projecten
veiligheidsscan
Veiligheidsscan: een veilige omgeving voor werknemers
koelcapaciteit en leidingbrug
Mars verhoogt koelcapaciteit en reduceert CO2 uitstoot
Elektrotrekker
Unieke elektrotrekker met een variabele spoorbreedte
productielijnen-en-machinebouw-uitbreiding
Vicoma ondersteunt Mars bij uitbreiding fabriek in Veghel