Process engineer • Vicoma Skip to content

Process engineer

Een Process Engineer is verantwoordelijk voor het inventariseren van nieuwe projecten en het uitvoeren van veiligheids- en haalbaarheidsstudies. Daarnaast houdt een Process Engineer zich bezig met een breed scala aan onderwerpen, zoals wetgeving, gevaarlijke stoffen en het maken van berekeningen. 

Meer weten? Neem contact met ons op.

Jordy Paijmans en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Jordy-paijmans

Jordy Paijmans

Recruiter

Andere vraag?
Neem direct contact op

Process engineering bij Vicoma

Taken en verantwoordelijkheden

Als Process Engineer ben je bij Vicoma medeverantwoordelijk voor het goed verlopen van verschillende projecten. Samen met je leidinggevende inventariseer je nieuwe projecten en bepaal je de scope. Je werkt aan verschillende projecten waarbij je zorg draagt voor het uitvoeren van veiligheidsstudies, haalbaarheidsstudies en scopebepalingen. Daarnaast houdt de afdeling zich ook bezig met een groot scala aan andere onderwerpen. Hierbij kan je denken aan CE-classificaties, assistentie op het gebied van wetgeving, gevaarlijke stoffen, compatibiliteit en het maken van berekeningen (o.a. thermisch en hydraulisch). Ook zal je in de rol van Process Engineer projectbudgetten en begrotingen opstellen en vervaardig je uitvoeringspakketten voor de klant.

Samenwerken met collega’s en opdrachtgevers

Als Process Engineer werk je zowel zelfstandig als in teamverband. De samenwerking beperkt zich niet tot de collega’s van de eigen afdeling of vestiging, maar kan ook met collega’s van andere afdelingen en vestigingen zijn. Je begrijpt dat elke klant uniek is, daarom werken je als Process Engineer ook nauw samen met onze opdrachtgevers om hun specifieke eisen en doelstellingen te begrijpen. Ook onderhoud je regelmatig contact om de voortgang van de projecten te bespreken. Dit contact kan variëren van het afstemmen van technische details tot het bespreken van de projectvoortgang en het oplossen van problemen. Een goede communicatie en samenwerking met collega’s en opdrachtgevers is essentieel om de projectdoelstellingen te bereiken.

Process engineering

Bij Vicoma hebben we een team van ervaren Process Engineers die klanten helpen met het optimaliseren van hun productieprocessen. Als Process Engineer bij Vicoma combineer je jouw technische expertise en innovatieve oplossingen om hoogwaardige projecten te realiseren. Bijvoorbeeld op het gebied van procesontwerp, procesverbetering en procesveiligheid. Wij ondersteunen klanten bij het identificeren van potentiële verbeteringen in hun productieprocessen en ontwerpen oplossingen om deze verbeteringen te implementeren. Of het nu gaat om het ontwerpen van nieuwe processen, het optimaliseren van bestaande processen of het waarborgen van de veiligheid van processen, onze Process Engineers hebben de kennis en vaardigheden om klanten te helpen bij het behalen van hun doelen.

Process engineer & Vicoma

Bij Vicoma hebben we een team van ervaren Process Engineers die klanten helpen met het optimaliseren van hun productieprocessen. Onze Process Engineers hebben expertise op het gebied van procesontwerp, procesverbetering, procesveiligheid en projectmanagement. Wij ondersteunen klanten bij het identificeren van potentiële verbeteringen in hun productieprocessen en ontwerpen oplossingen om deze verbeteringen te implementeren. Onze expertise in verschillende disciplines, zoals chemische technologie, werktuigbouwkunde en elektrotechniek, stellen ons in staat om uitgebreide engineering- en projectmanagementdiensten aan te bieden voor een breed scala aan industrieën. Of het nu gaat om het ontwerpen van nieuwe processen, het optimaliseren van bestaande processen of het waarborgen van de veiligheid van processen, onze Process Engineers hebben de kennis en vaardigheden om klanten te helpen bij het behalen van hun doelen.

Onze vacatures voor een Process engineer

Alle vacatures van Vicoma zien?

Alle vacatures

Veelgestelde vragen over een Process engineer

Vicoma biedt een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden. Zo krijg je bij een fulltime dienstverband 35 vrije dagen, 22 vakantiedagen en 13 adv dagen. Maar het is bij Vicoma ook mogelijk om parttime te werken. We vinden de werk en privébalans belangrijk en daarom hanteren we flexibele werktijden, werken we hybride, hebben we regelingen voor zwangerschapsverlof en ouderschapsverlof, een verhuisdag en meer. Daarnaast bieden we mogelijkheden zodat jij jezelf kan ontwikkelen en kan je ieder jaar rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

Absoluut. Je kan doorgroeien op technisch gebied, maar ook kan je doorgroeien in de richting van Project Management of als leidinggevende. Het is maar net waar jouw ambitie ligt.

Om als Process Engineer bij Vicoma te werken heb je minimaal een HBO opleiding nodig in de richting van Chemische Technologie of WO opleiding richting Chemical Engineering.

Jazeker, bij Vicoma werken we hybride. Je kan bij een fulltime dienstverband maximaal 2 dagen vanuit huis werken. Om dit mogelijk te maken krijg je een laptop en telefoon van de zaak. Ook vinden we het belangrijk dat jij jouw thuiswerkplek goed kan inrichting. Daarom faciliteren we dit met de benodigde middelen, zoals een bureau, bureaustoel, scherm (inclusief USB-C docking station), toetsenbord en computermuis.

Gerelateerde projecten aan

Process engineer

Alle projecten
afrikahaven
Afrikahaven: grootschalig distributiecentrum
abbott vascular
Abbott Vascular: duurzaam distributiecentrum in Heerlen
vrachtwagen laadcentrum
Goodman vraagt Archicom om ontwerp voor uitbreiding portfolio
KCA
Kleinschalige logistiek op De Nieuwe Liede voor KCA
verdeelstation-merwedehaven-archicom
Verdeelstation 50/13 KV Merwedehaven

Bekijk ook onze andere 6 markten