Mars verhoogt koelcapaciteit en reduceert CO2 uitstoot • Vicoma Skip to content

Mars verhoogt koelcapaciteit en reduceert CO2 uitstoot

Meer weten over dit project?

David Baijens en zijn team kunnen je er alles over vertellen

David Baijens

David Baijens

Manager Civil & Structural
Rotterdam & Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

De vraag naar koelwater voor het productieproces stijgt. De terugkerende vraag heeft Mars doen besluiten om de vaste koelcapaciteit op de locatie te verhogen. Door het toepassen van onder andere een warmtepomp zal dit de totale  CO2 uitstoot van de fabriek aanzienlijk verminderen.

Uitbreiding koelgebouw Mars fabriek in Veghel

Voor het vergroten van de koelcapaciteit worden extra NH3-installaties, een warmtepomp en condensoren geplaatst. Om dit te realiseren is het huidige koelgebouw op de productielocatie in Veghel uitgebreid. Ook is een leidingbrug met een totale overspanning van 115 meter geplaatst om het koelwater over de fabriek te kunnen verdelen.

koelcapaciteit en leidingbrug

Vicoma betrokken van schetsontwerp tot en met oplevering

Vicoma is ingeschakeld om de engineering te verzorgen op bouwkundig, constructief en piping gebied. We zijn gestart met het in kaart brengen van het complex door middel van een 3D scan. Hierdoor is de impact die het plaatsen van de leidingbrug heeft op de gebouwen en de inrichting meteen duidelijk. Voor de aanbesteding van het koelhuis heeft Vicoma de benodigde documenten verzorgd en geadviseerd in het verstrekken van het contract. We zijn betrokken geweest vanaf het schetsontwerp tot en met de bouwbegeleiding en oplevering van de uitbreiding van het koelhuis en de nieuwe leidingbrug. Tijdens de bouw is samengewerkt met meerdere contractors om het gewenste resultaat van de klant te realiseren. Ook hebben we het as-built dossier verzorgd voor Mars.

Mars is klaar voor de toekomst

Door de uitbreiding van de koelwatercapaciteit hoeft de klant in de zomerperiode geen gebruik te maken van tijdelijke koelinstallaties. Ook is de klant klaar voor de toekomst, omdat in het gemaakte ontwerp rekening is gehouden met verdere uitbreidingsmogelijkheden van de koelcapaciteit.

Meer weten over Mars? Neem een kijkje op de website

Gerelateerde projecten

Alle projecten
veiligheidsscan
Veiligheidsscan: een veilige omgeving voor werknemers
Elektrotrekker
Unieke elektrotrekker met een variabele spoorbreedte
productielijnen-en-machinebouw-uitbreiding
Vicoma ondersteunt Mars bij uitbreiding fabriek in Veghel
lay-out engineering
Lay-out engineering: vol is vol of toch niet?