Vicoma ondersteunt Mars bij uitbreiding fabriek in Veghel • Vicoma Ga naar hoofdinhoud

Vicoma ondersteunt Mars bij uitbreiding fabriek in Veghel

Meer weten over dit project?

Aart den Dunnen en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Aart Den Dunen

Aart den Dunnen

Manager Operations
Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Over dit project

Voor de uitbreiding van de fabriek in Veghel heeft Mars de hulp ingeschakeld van Vicoma. De vraag was of wij de basic engineering konden verzorgen. Later is ons ook gevraagd om de voorbereiding van de sloop en de begeleiding tijdens de bouw te verzorgen.

Project: uitbreiding voor realisatie nieuwe productielijn

Na verloop van tijd is bij Mars de behoefte ontstaan om een nieuwe productielijn te plaatsen. Aangezien het niet mogelijk bleek te zijn om dit in het bestaande gebouw te realiseren is er gekozen voor een uitbreiding. Gelukkig was er voldoende ruimte op het terrein die benut kon worden voor de bouw van een nieuwe hal die aansluit op het bestaande gebouw.

Vicoma’s rol: van basic engineering tot begeleiding

Voor de realisatie hiervan is Vicoma ingeschakeld om een volledig plan te maken voor de uitbreiding. We zijn gestart met de basic engineering van het gebouw incl. (HVAC), verlichting, utilities en sprinklerinstallatie. Vervolgens zijn er specificaties geschreven voor het uitbesteden van de bouw. Doordat er ook wijzigingen gemaakt moesten worden aan het bestaande gebouw hebben we berekeningen gemaakt zodat de sloopwerkzaamheden probleemloos konden verlopen. Tijdens de detail engineering en de bouw hebben we de begeleiding voor onze rekening genomen.

Resultaat: efficiënt gebruik van materialen en ruimte

Het resultaat van dit mooie project is een nieuwe hal die bestaat uit een proces en verpakkingsgedeelte. We hebben het gebouw zo ontworpen dat er zo weinig mogelijk kolommen in de ruimte staan door gebruik te maken van raatliggers met een overspanning van 40 meter. Hierdoor is er veel flexibiliteit voor de indeling van de equipment versus de indeling van de ruimte. Voor een goede lichtinval zijn er extra lichtstraten aangebracht in het dak en om een plezierige en stille werkruimte te kunnen creëren is gebruik gemaakt van geluiddempende materialen. Mars is erg blij met de nieuwe hal in Veghel en het is dan ook een voorbeeld voor de andere productielocaties.

Gerelateerde projecten

Alle projecten
Unieke elektrotrekker voor de landbouw heeft variabele spoorbreedte
Lay-out engineering: vol is vol of toch niet?