MyTec - Nieuwe samenwerking met Stichting MyTec-Bedrijven Skip to content

Nieuwe samenwerking met Stichting MyTec-Bedrijven

Meer weten over dit onderwerp?

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Onlangs zijn we een samenwerking aangegaan met Stichting MyTec-Bedrijven. Dit is gevierd met een officieel tekenmoment op woensdag 22 februari op ons kantoor in Velsen. Bestuursleden Rob Dresken en Diana van der Westen tekenden namens Stichting MyTec-Bedrijven en Ivo van Vliet namens Vicoma. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking en zijn trots dat we nu officieel deelnemer zijn.

Verbinding tussen onderwijs en praktijk

Door ons te verbinden aan MyTec willen we een bijdrage leveren aan de verbinding tussen het onderwijs en de praktijk. Om dit te bekrachtigen stelt Vicoma voor MyTec studenten stageplekken beschikbaar. Tijdens deze stages krijgen de studenten begeleiding van ervaren engineers. Daarnaast gaan we meedenken over de opleidingsrichtingen en gaan onze specialisten gastcolleges geven. Dit laatste kan zowel plaatsvinden op de campus als bij ons op kantoor. We zijn blij dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de engineers van de toekomst.

Over Stichting MyTec-Bedrijven

Stichting MyTec-Bedrijven is een collectief van technische bedrijven uit Noord-Holland die zich sinds 2012 inzet voor beter technisch onderwijs in het MBO. Als partner vanuit het bedrijfsleven hebben zij samen met ROC Nova College een nieuw onderwijsconcept ontworpen, MyTec. Een opleiding op campus Beverwijk die de oude BOL Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en Operationele techniek niveau-4 opleidingen heeft gebundeld tot één opleiding. Studenten krijgen in de basis les in de drie vakrichtingen en kiezen later om zich op één van de drie te specialiseren. Studenten worden hierdoor breed en multidisciplinair opgeleid en leren als technici over de grenzen van hun vakgebied te kijken. Naast het verzorgen van stages, gastlessen, excursies en markten ontwikkelt MyTec-Bedrijven samen met Nova College jaarlijks verbeteringen voor het lesprogramma en wordt MyTec zo verrijkt met nieuwe innovatieve technieken voor een optimale aansluiting met de praktijk.

Kijk voor meer informatie op de website.

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen
stikstof
Stikstof: Vicoma voert succesvol stikstofberekeningen uit
maryam
Maryam Doaie over haar eerste maanden bij Vicoma
kleine partijen
Kleinere partijen kunnen elkaar steunen in de energietransitie
vicoma mytec
Nieuwe samenwerking met Stichting MyTec-Bedrijven
delin
Vicoma in top 10 Architecten van PropertyNL
nextgen
Ahmed Zaki over zijn eerste maanden bij Vicoma
lugus op bezoek bij vicoma
Studievereniging Lugus op bezoek bij Vicoma in Groningen
consultancy manager corne groen
Corné Groen sinds april Manager Consultancy
3D-laserscan
3D laseractiviteiten bij Vicoma op nog hoger peil
architectuur de scheg
Vicoma nu ook inzetbaar voor architectuur en bouwkunde
Vicoma-raamcontract-Enexis
Enexis gunt definitief raamovereenkomst aan Vicoma
vicoma-kabels
Duurzaamheid zit al standaard in ons werkproces