Maryam Doaie over haar eerste maanden bij Vicoma • Vicoma Skip to content

Maryam Doaie over haar eerste maanden bij Vicoma

Meer weten over dit onderwerp?

Maryam Doaie kan je er alles over vertellen

Maryam Doaie

Maryam Doaie

Senior Engineer Electrical & Instrumentation – Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Maryam Doaie is sinds juli 2022 bij Vicoma aan de slag als senior electrical & instrumentation engineer. We spraken haar onder meer over haar werkzaamheden, ervaringen en de werksfeer en -cultuur bij Vicoma.

“Ik leerde Vicoma kennen omdat een van mijn voormalige collega’s al voor het bedrijf werkte. Hij wist dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging en bracht mij op de hoogte van een openstaande vacature op Linkedin”, vertelt Maryam. “In mijn vorige baan leken de projecten waaraan ik werkte in grote lijnen erg op elkaar. Bij Vicoma is elk project uniek waardoor er voor mij meer mogelijkheden zijn om te groeien en te leren door nieuwe technologie en nieuwe manieren van ontwerpen toe te passen. Ik werk aan verschillende projecten bij verschillende klanten, elk met hun unieke kenmerken. Elke dag moet ik innoveren en creëren en putten uit de ervaring, kennis en vaardigheden die ik in de afgelopen 20 jaar heb ontwikkeld en opgedaan. Dat maakt deze baan zo boeiend.”
Er wordt ook veel in teamverband gewerkt. “Als we aan een project werken, doen we dit met een multidisciplinair team. We moeten samen troubleshooten om problemen op te lossen en te innoveren.”

Wat kun je je nog van je eerste werkdag en eerste maanden bij Vicoma herinneren?

“Op mijn eerste officiële werkdag was ik blij verrast door de openheid en vriendelijkheid van de mensen. Ik ontving zelfs een bosje bloemen, de directeur heette me persoonlijk welkom en ik werd voorgesteld aan enkele collega’s met wie ik zou samenwerken. Na dag 1 werd ik ook niet meteen in het diepe gegooid maar kreeg de ruimte om het bedrijf, de werkwijze, procedures en cultuur te leren kennen waardoor ik mijn eigen netwerk kon opbouwen. Vicoma biedt een veilige werkplek voor haar werknemers. Dit werkt erg motiverend. Als je je comfortabel en zelfverzekerd voelt, draagt dit bij aan de productiviteit.”

Is je idee over Vicoma na 9 maanden nog steeds hetzelfde?

“Ook na negen maanden is Vicoma een bedrijf waar ik me thuis voel. Toch zie ik ook mogelijkheden hoe Vicoma nog verder kan groeien. Het is een groot bedrijf met 4 kantoren. Het zou mooi zijn om de onderlinge communicatie nog verder te verbeteren door meer middelen en trainingen met elkaar te delen. We kunnen elkaar als één team nog meer ondersteunen, synergie creëren en de kwaliteit overal naar een hoger niveau tillen. Het is belangrijk om jezelf als individu elke dag uit te dagen en te willen verbeteren. Maar dit geldt ook voor het bedrijf als overkoepelende organisatie. Dan is 1+1 niet langer 2 maar een veelvoud ervan en kun je samen bergen verzetten.”

Ben je na het lezen van het verhaal van Maryam benieuwd welke vacatures wij hebben? Neem een kijkje op onze ‘werken bij’ pagina.

Gerelateerde artikelen

Alle artikelen
techport plus partner
Vicoma als eerste Consultancy & Engineeringsbureau Techport plus partner
stikstof
Stikstof: Vicoma voert succesvol stikstofberekeningen uit
maryam
Maryam Doaie over haar eerste maanden bij Vicoma
kleine partijen
Kleinere partijen kunnen elkaar steunen in de energietransitie
vicoma mytec
Nieuwe samenwerking met Stichting MyTec-Bedrijven
delin
Vicoma in top 10 Architecten van PropertyNL
nextgen
Ahmed Zaki over zijn eerste maanden bij Vicoma
lugus op bezoek bij vicoma
Studievereniging Lugus op bezoek bij Vicoma in Groningen
consultancy manager corne groen
Corné Groen sinds april Manager Consultancy
3D-laserscan
3D laseractiviteiten bij Vicoma op nog hoger peil
architectuur de scheg
Vicoma nu ook inzetbaar voor architectuur en bouwkunde
Vicoma-raamcontract-Enexis
Enexis gunt definitief raamovereenkomst aan Vicoma
vicoma-kabels
Duurzaamheid zit al standaard in ons werkproces