skip to Main Content

3D laseractiviteiten bij Vicoma op nog hoger peil

Meer weten over dit onderwerp?

Aart den Dunnen en zijn team kunnen je er alles over vertellen

Aart Den Dunen

Aart den Dunnen

Manager Operations
Sint-Oedenrode

Andere vraag?
Neem direct contact op
Terug naar het overzicht

Met de overname van Dura Vermeer-dochter Advin heeft Vicoma meer armslag gekregen op werktuigbouwkundig gebied. Een deel van de 25 medewerkers van Advin is aan de slag gegaan in Velsen. Hun bouwkundige collega’s hebben inmiddels een nieuwe werkplek gevonden in Sint-Oedenrode.

De uitbreiding met werktuigbouwkundige specialisten is welkom in de Velsense vestiging waar nu bijna 50 engineers aan de slag zijn. In Velsen was een grote behoefte aan een afdeling piping. Omdat Advin deze knowhow meebrengt is deze wens in één keer gerealiseerd. In het ontwerpproces maken deze medewerkers gebruik van hoogwaardige 3D laserscan- en modelleringstechnieken. De installaties van de klant worden voor aanvang van de engineering nauwkeurig gescand en in 3D gemodelleerd. Deze modellen worden gebruikt als basis voor engineering in 3D zodat de kans op clashes in de uitvoering nihil is en de nieuwe installaties naadloos aansluiten op de bestaande. 

De overname van Advin past in de doelstelling van Vicoma om gestaag door te groeien. Ook levert de stap de extra capaciteit op die in een krappe arbeidsmarkt niet langer meer direct voorhanden is.